اصلاح فاصله بین دندان ها مخصوصا دندانهاى ثنایاى فک بالا که دیاستما نامیده می شود مى تواند به دلیل فرنیوم بالاى بیمار (هاى فرنیوم ) و یا همان زائده نسج نرم بین دو دندان باشد که بیشتر در اطفال دیده مى شود لازم به ذکر است در این درمان توسط متخصص ارتودنسى ابتدا توسط ارتودنسى ثابت فضا بسته و در انتهاى درمان ، جابه جایى فرنیوم توسط جراح لثه انجام مى شود جهت جلوگیرى از هر گونه برگشت پذیرى در آینده. لازم به ذکر است که یکی دیگر از دلایل دایاستما ،وجود مزیودنس (دندان اضافى) بین دو دندان ثنایاى بیمار مى باشد که در بعضى اوقات هاى فرنیوم و مزیودنس با هم همراه مى باشند و در بعضى از بیماران بزرگسال که نسبت اندازه دندان با فک رعایت نشده با فضاى اضافى بین دندانهاى قدامى دو فک دیده مى شود که با تکنیکهاى مدرن ارتودنسى ثابت ، ارتودنسى نامرئى و براکتهاى شفاف قابل اصلاح مى باشد .
فاصله بین دندان ها یا دیاستما (Diastema) یک مشکل زیبایی است که در آن بین دو یا چند دندان فاصله وجود دارد. این مشکل می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، از جمله:
فاصله بین دندان ها می تواند بر زیبایی لبخند تأثیر بگذارد و همچنین می تواند باعث مشکلات بهداشتی دهان و دندان شود. برای مثال، غذا و پلاک می تواند در این فاصله ها گیر کند و باعث پوسیدگی دندان و بیماری لثه شود.
قبل از هر چیزی این نکته را در نظر بگیرید که اگر قصد دارید دندانهای خود را مرتب کنید و نمیدانید که آیا بهتر است از ارتودنسی استفاده کنید یا دیگر روشهای ردیف کردن دندان، تنها دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی شما است که میتواند بهترین روش انجام کار را به شما پیشنهاد بدهد. برای دریافت وقت مشاوره رایگان ازدکتر درانی میتوانید از راههای ارتباطی زیر استفاده کنید:
در این مطلب قصد داریم که اطلاعات بیشتری درمورد این عارضه و راههای درمان آن به دست آوریم. با وبسایت رسمی دکتر بهادر درانی همراه باشید.
یکی از روشهای داشتن لبخند زیبا بستن فاصله بین دندان ها است اما چگونه امکان پذیر است؟ امروزه بستن فاصله بین دندان ها یکی از درمانهای زیبایی دندان به شمار میرود که روشهای درمانی متفاوتی دارد. به این مسئله دیاستم دندان گفته میشود. به طور کلی، در این مطلب قصد داریم روشهای بستن فاصله بین دندان ها را بررسی کنیم و اینکه آیا از بین بردن فاصله دندان در خانه امکانپذیر است یا خیر؟ همچنین به طور ویژه به افرادی میپردازیم که این فاصله را فقط میان دو دندان جلو خود دارند.
در بالا چند علت فاصله بین دندانها آورده شد. در اینجا علتهای دیگری که باعث میشوند بین دندانها فاصله بیفتد توضیح داده میشود.
برخی افراد بطور ارثی دندانهایی کوچکتر از حد طبیعی دارند. این باعث میشود که دندانها با فاصله از یکدیگر رشد کنند و زیبایی لبخند را کمتر کنند.
زمانی که استخوانهای دندان و فک هم اندازه نباشند، باعث ایجاد فاصله بین دندانها میشود. این شرایط بیشتر زمانی رخ میدهد که فک بزرگتر از دندانها باشد که باعث فاصله زیاد بین دندانها میشود. در چنین شرایطی باید برای درمان فاصله دندانها اقدام کرد.
وقتی کودکان و نوزادان مدام انگشتان خود را میمکند، این امر باعث میشود که دندانهای خودشان را به وسیله زبان به سمت جلو هدایت کنند و بین دندانهای جلو فاصله بیفتد.
بیماریهای لثه گاهی باعث میشوند مقاومت و استحکام لثه کاسته شود. این مسئله باعث میشود که دندانها حرکت کنند و بین دندانها فاصله بیفتد.
یک دلیل دیگر برای ایجاد فاصله در بین دندانها، فرنوم لب میباشد. فرنوم یک قسمت کوچک از بافت دهانی است که محدوده داخلی لب بالا را به لثه متصل میکند. اگر فرنوم بزرگ باشد و مانند افراد نرمال نازک نباشد، خود عاملی برای فاصله افتادن بین دندانها است.
خبر خوب این است که در هر شرایط و با هر علتی که باشد، فرنوم لب قابل درمان است و میتوان آنرا اصلاح کرد.
برای بستن فاصله بین دندان ها، روش های مختلفی وجود دارد که بسته به علت ایجاد این مشکل، انتخاب می شود. برخی از این روش ها عبارتند از:
ارتودنسی یکی از موثرترین روش های بستن فاصله بین دندان ها است. در این روش، از براکت ها و سیم ها برای حرکت دادن دندان ها به موقعیت مناسب استفاده می شود. ارتودنسی می تواند فاصله بین دندان ها را در هر اندازه ای ببندد و همچنین می تواند سایر مشکلات دندانی مانند نامرتبی و شلوغی دندان ها را نیز برطرف کند.
کامپوزیت دندان یک ماده ترمیمی است که می توان از آن برای پر کردن فاصله بین دندان ها استفاده کرد. این روش سریع و آسان است و نیازی به جراحی ندارد. با این حال، کامپوزیت دندان ماندگاری زیادی ندارد و باید هر چند سال یک بار ترمیم شود.
لمینت دندان یک لایه نازک از سرامیک است که روی دندان ها قرار می گیرد. این روش می تواند فاصله بین دندان ها را به طور کامل ببندد و همچنین می تواند شکل و رنگ دندان ها را بهبود بخشد. لمینت دندان ماندگاری بیشتری نسبت به کامپوزیت دندان دارد، اما هزینه بیشتری نیز دارد.
در برخی موارد، فاصله بین دندان ها به دلیل بزرگ بودن بیش از حد بافت فرنوم لبی ایجاد می شود. فرنوم لبی نوار بافتی است که لب ها را به دندان ها متصل می کند. در این موارد، ممکن است نیاز به جراحی فرنکتومی برای برداشتن بافت اضافی باشد.
برخی افراد به دنبال روش های خانگی برای بستن فاصله بین دندان ها هستند. با این حال، هیچ مدرک علمی مبنی بر موثر بودن این روش ها وجود ندارد. برخی از روش های خانگی که برای بستن فاصله بین دندان ها توصیه می شود عبارتند از:
قبل از انجام هرگونه روشی برای بستن فاصله بین دندان ها، توصیه می شود با دندانپزشک خود مشورت کنید. دندانپزشک می تواند علت ایجاد این مشکل را تشخیص دهد و بهترین روش درمانی را برای شما توصیه کند.
درواقع یکی از بهترین روشها برای از بین بردن فاصله بین دندانها، پر کردن این فاصله است. وقتی فاصله بین دندانها و شکاف بین آنها کمتر از 2 میلیمتر باشد، دندانپزشک از مواد پر کننده استفاده میکند. این روش باندینگ دندان نامیده میشود. یکی از روشهای رایج برای افزایش زیبایی لبخند همین است. باندینگ دندان، یک روش سریع و آسان برای از بین بردن فاصله بین دندانها است.
البته باید بدانید که باندینگ دندان، راهحلی دائمی نیست چرا که با گذشت زمان، مواد باندینگ فرسوده میشوند و دوباره باید فاصله را پر کرد.
در اغلب مواقع، متخصصان ارتودنسی برای از بین بردن فاصله بین دندانی از بریسهای ارتودنسی استفاده مینمایند. بریس به دندانها فشار آورده و به مرور فاصله بین آنها را کم میکند. میتوان دو دندان جلو را با استفاده از ارتودنسیهای پشت دندانی یا نامرئی به همدیگر نزدیک کرد. البته برای پر کردن فاصله دیگر دندانها، باید از بریس کامل برای یک یا دو فک استفاده کرد. چرا که میدانیم، با حرکت دادن یک دندان، کل فک و دهان متأثیر خواهند شد. متخصص ارتودنسی باتجربه و خوب میتواند در این فرایند راهگشای شما باشد و بهترین روش را برای پر کردن فاصله دندانهایتان به کار گیرد.
بستن فاصله بین دندان با کامپوزیت یک روش درمانی غیر جراحی است که می تواند به سرعت و به آسانی این مشکل را برطرف کند. در این روش، از یک ماده ترمیمی به نام کامپوزیت دندان برای پر کردن فاصله بین دندان ها استفاده می شود.
مزایا:
معایب:
بعد از بستن فاصله بین دندان با کامپوزیت، باید نکات زیر را رعایت کنید:
فاصله بین دندان ها یا دیاستما یک مشکل زیبایی است که می تواند اعتماد به نفس افراد را کاهش دهد. این مشکل می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، از جمله:
لمینت سرامیکی یک روش درمانی موثر برای بستن فاصله بین دندان ها است که می تواند نتایج ماندگاری را ارائه دهد. در این روش، از روکش های نازکی از سرامیک برای پوشاندن سطح جلویی دندان ها استفاده می شود.
مزایا:
معایب:
مراقبت های بعد از درمان:
بعد از بستن فاصله بین دندان ها با لمینت سرامیکی، باید نکات زیر را رعایت کنید:
فاصله بین دندان ها یا دیاستما یک مشکل زیبایی است که می تواند اعتماد به نفس افراد را کاهش دهد. این مشکل می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، از جمله:
در صورتی که فاصله بین دندان ها به دلیل از دست دادن دندان باشد، ممکن است برای بستن آن به روش های درمانی گسترده تری مانند ایمپلنت یا بریج دندانی نیاز باشد.
ایمپلنت دندانی یک روش درمانی دائمی برای جایگزینی دندان از دست رفته است. در این روش، یک پیچ فلزی در استخوان فک قرار می گیرد و یک دندان مصنوعی روی آن قرار می گیرد.
بریج دندانی یک روش درمانی موقت برای جایگزینی دندان از دست رفته است. در این روش، یک دندان مصنوعی به دو دندان سالم مجاور متصل می شود.
مزایا:
معایب:
بعد از بستن فاصله بین دندان ها با ایمپلنت یا بریج دندانی، باید نکات زیر را رعایت کنید:
در صورتی که فاصله بین دندان ها به دلیل بزرگ بودن بیش از حد بافت فرنوم لبی باشد، ممکن است برای بستن آن به جراحی فرنکتومی نیاز باشد.
جراحی فرنکتومی یک روش جراحی است که برای برداشتن بافت اضافی فرنوم لبی انجام می شود. فرنوم لبی نوار بافتی است که لب ها را به لثه ها متصل می کند.
مزایا:
معایب:
مراقبت های بعد از جراحی:
بعد از جراحی فرنکتومی، باید نکات زیر را رعایت کنید:
هزینه بستن فاصله بین دندان ها عموما به عوامل مختلفی نظیر این موارد بستگی دارد: روش درمانی مورد استفاده، مواد مورد استفاده، مهارت متخصص ارتودنسی یا دندانپزشک، تعداد و اندازه فاصله دندانها.
انتخاب بهترین روش برای بستن فاصله بین دندان ها به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:
همیشه با فهمیدن اصل مشکل بیش از نصف راه را رفتهایم. این قاعده نهتنها در کل زندگی بلکه در انتخاب خدمات دندانپزشکی نیز تأثیرگذار است. اصلاح فاصله بین دندانها برای بسیاری افراد یک مسئله بسیار مهم است که حتما باید به بهترین روش ممکن انجام شود تا درنهایت هم تاثیر بیشتری داشته باشد و هم سریع و مقرون بصرفه باشد.
اگر در انتخاب روش اصلاح فاصله دندانهای خود دچار تردید و ناآگاهی هستید، بهترین کار این است که یک دندانپزشک خوب و با تجربه به شما مشاوره دهد. دندانپزشک متخصص با معاینه تخصصی بهترین روش برای مرتب کردن دندانها را به شما معرفی میکند. دکتر درّانی با سالها سابقه تخصصی و تجربهای که دارد و همچنین با اطلاعات به روز و عضویت در انجمن های ارتودنسی مطرح در دنیا، میتواند بهترین مشاوره تخصصی را در جهت انتخاب طرح درمان به شما بدهد.
دکتر درّانی با سالها سابقه و فعالیت در زمینه ارتودنسی و با عضویت در انجمن ارتودنتیست های ایران، آمریکا، اروپا و آسیا، همیشه از جدیدترین روشهای دنیا استفاده می کند و اگر تشخیص تخصصی ایشان این باشد که اصلاح فاصله دندان را با روش خاصی انجام دهید، قطعا این روش را به بهترین صورت برای شما پیاده ساده می کند.
کلیه حقوق این وبسایت محفوظ و متعلق به دکتر بهادر درانی میباشد.